VI BEBOERE

LÆR OS AT KENDE

BIRGITTE GYRD, F. 1965

… er initiativtager og projektleder på opbygningen af Polynesien.

Gift med Hans Erik siden 1992. Har sammen to voksne børn og et barnebarn.

Professionel kunstnerinde og parterapeut. Uddannet efterskole- og højskolelærer med forkærlighed for at vokse og leve sammen med andre i et fællesskab.

Elsker spontanitet, dans, sang, vores spa og trampolin, bålhygge, kramning – og liiige rigelig meget chokolade.

Er udadvendt, livsglad, idérig og handlekraftig – samtidig er meditation og yoga en fast del af min hverdag  – tålmodighed er ikke min allerstærkeste side.

Er taknemmelig for, at det er muligt at leve i min egen lille oase og samtidig have et paradis af et fællesskab lige udenfor min dør.

Min drøm er næste vinter, at tage på opdagelsesrejse til Polynesien i Stillehavet.

Hjemmeside: birgittegyrd.com

HANS ERIK RASMUSSEN, F. 1963

Jeg har en stor frihedstrang, men nyder samtidig at bo i et forpligtigende fællesskab. Jeg elsker energien, når livet synes forudsigeligt, men har samtidig behov for at have styr på detaljerne.

Siden 1992 har jeg været gift med Birgitte, som jeg har to voksne børn med.

Jeg er eventyrer og har siden 1981 sammenlagt i mere end seks år arbejdet, rejst og lavet ekspeditioner i Sydamerika. Har rejsebureauet Rasmussen Travel, der er specialiseret i skræddersyede rejser i Sydamerika. Gennem årene har jeg skrevet en lang række rejse- og guidebøger.

Jeg er uddannet psykoterapeut, faciliterer mandegrupper og leder rejser med personlig udvikling.

Herudover elsker jeg at spille guitar, dyrke friluftsliv, nyde et glas rødvin … eller tre og får ikke lige løbet de ture jeg ofte planlægger i hovedet. Nogen gange kan jeg tage livet lige rigelig alvorligt.

Rejsebureauets hjemmeside: rasmussentravel.dk/

Personlig hjemmeside: he-rasmussen.dk/

ANJA LYSHOLM, F. 1972

Som introvert havde jeg forsvoret nogensinde at flytte i bofællesskab, men i Polynesien har jeg fundet respekt og rummelighed til at være præcis den jeg er. Jeg flyttede ind i Lyshuset i december 2018.

Jeg er speaker og underviser i at bruge en særlig lydteknologi til bevidsthedsrejser og har desuden en kæmpestor passion for essentielle olier, så spændende lyde og dufte fylder ofte mit hus.

Jeg er dobbelt stenbuk med løveascendant, enneagram-9’er, b-menneske, vegetar, flødebolleentusiast, kattemenneske, guitarelsker og nørd.

Jeg har en tendens til enten at flyve rundt i en fjern galaxe eller forsvinde ind i min nørdhule, så jeg øver mig i at komme mere ned i min krop, godt hjulpet af mine kære bofæller som jævnligt indbyder til dans og gåture.

Jeg skrev og udgav i 2009 en bog om kærlighed og utroskab og har oversat to bøger om livet efter døden.

Desuden er jeg polyamorøs og kæreste med Kim som bor med sin familie i København.

ANNETTE BERG, F. 1964

Efter 27 års virke som sognepræst i Vig i Odsherred, “sprang jeg ud” i ingenmandsland – sagde mit job op uden at have andet arbejde eller bolig. Det blev en ny og meget anderledes tid fra 2020-2022, hvor jeg mest af alt restituerede på alle planer.

Nu arbejder jeg som selvstændig freelance præst, ceremonileder, åndelig vejleder samt som begravelsesrådgiver i samarbejde med lavendla.dk

PræstINDE og UDE           – annetteberg.dk

Jeg hører til i den spirituelle ende af præste-skalaen som brobygger mellem den traditionelle kirke og det nye paradigme.

Jeg øver mig i bevidsthed og i den intuitive væren… tager helst “kun” 24 timer af gangen.

Øver mig i, at et nej er lige så velkomment som et ja.

At vi skal nyde før vi kan yde.

Og så er jeg livsnyder med stort L… holder af at kreere og dele skønne måltider samt samtaler, der gør en forskel. Kan rigtig godt lide at synge af karsken bælg, grine, danse, dele fysiske såvel som sjælelige hjerte-møder, vandre, cykle, vinterbade, sove i shelter året rundt, inspirere via de sociale medier.

Mit kærlighedssprog er berøring… ord, der løfter … samt at være ødsel … allerhelst fra det sted i mit hjerte, der er ubetinget kærlighed.

Mit guld består af 4 børn samt 3 børnebørn.

HELENE BUCHARDT, F. 1966

Efter et år som Polynesiens frivillige gartner på deltid er jeg flyttet ind permanent og bor nu i Hovedhusets stueetage.

Jeg bliver så jublende lykkelig indeni ved at forskønne vores fælles grund med min glæde for alle levende vækster og at skabe overraskende landart.

Jeg er kreativ, handywoman, jordbundet, rolig, distræt, genert, stenbuk, naturelsker, kunstner, lidt ordblind, meget talblind, ærlig, rummelig, pertentlig og indimellem stædig.

Jeg kommer let til at sige ja til for meget for andre mennesker og øver mig i at sige mere ja til mig selv.

Cirka 6 døgn om måneden er jeg handicaphjælper for en scleroseramt kvinde. Har næsten hele mit liv arbejdet med mennesker.

Har født tre børn, der lige er flyttet fra reden, men er mor til fem samt et bonus-barnebarn.

KASPER KARI, F. 1966

Jeg har min faste gang her 4-5 gange om ugen bl.a. som administrator i Rasmussen Travel. Selvstændig IT-konsulent gennem årtier.

Bor 10 minutters kørsel fra Polynesien med min yngste dreng ud af en flot på fem.

Er et roligt gemyt, der altid har tid til en hyggesnakke på terrassen med KAFFE og baristamælk

KLAUS HJERL LILLELUND F. 1964

Har min boligbase i Polynesien i sommerhalvåret i en vogn på engen.

I vinterhalvåret bruger jeg det meste af min tid på eventyr i min katamaran der p.t. ligger i Guniea Bissau, Vestafrika.

Spirituel, social handyman på alle planer med en let og spontan tilgang til livet.

Elsker at lave lækker kulinarisk mad til alle i fællesskabet.

PEDER BRANDT, F. 1966

Jeg har min faste gang her et par gange om ugen bl.a. med en fast plads i kontorfællesskabet i Møllen.

Jeg arbejder som selvstændig ingeniør indenfor IT-branchen.

Bor 20 minutters kørsel fra Polynesien med mn kone. Har tre voksne sønner, der er fløjet fra reden.

Jeg interesserer mig meget for personlig udvikling og tager p.t. en traumacoach-uddannelse.