FASTBOENDE

DE FASTBOENDE POLYNESIERE & PIONERER

ANJA LYSHOLM, F. 1972

Som introvert havde jeg forsvoret nogensinde at flytte i bofællesskab, men i Polynesien har jeg fundet respekt og rummelighed til at være præcis den jeg er. Jeg flyttede ind i Lyshuset i december 2018.

Jeg er speaker og underviser i at bruge en særlig lydteknologi til bevidsthedsrejser og har desuden en kæmpestor passion for essentielle olier, så spændende lyde og dufte fylder ofte mit hus.

Jeg er dobbelt stenbuk med løveascendant, enneagram-9’er, b-menneske, vegetar, flødebolleentusiast, kattemenneske, guitarelsker og nørd.

Jeg har en tendens til enten at flyve rundt i en fjern galaxe eller forsvinde ind i min nørdhule, så jeg øver mig i at komme mere ned i min krop, godt hjulpet af mine kære bofæller som jævnligt indbyder til dans og gåture.

Jeg skrev og udgav i 2009 en bog om kærlighed og utroskab og har oversat to bøger om livet efter døden.

Desuden er jeg polyamorøs og kæreste med Kim som bor med sin familie i København.

ANNETTE BERG, F. 1964

Efter 27 års virke som sognepræst i Vig i Odsherred, “sprang jeg ud” i ingenmandsland – sagde mit job op uden at have andet arbejde eller bolig. Nye skridt bliver nu taget 24 timer ad gangen på en indre såvel som ydre rejse, for at finde hjem til den, jeg er – bag al ego-snask.

PræstINDE og UDE!

Jeg hører til i den spirituelle ende af præste-skalaen som brobygger mellem den traditionelle kirke og det nye paradigme. Nu arbejder jeg som selvstændig freelancepræst og åndelig vejleder.

Jeg øver mig i den intuitive væren – uden de mange afbrydelser. Holder af at kreere og dele skønne måltider, samtaler, synge af karsken bælg, grine, danse, tantriske møder, vandre, cykle, vinterbade, sove i shelter året rundt, læse krimier, inspirere on/off via de sociale medier.

Mit kærlighedssprog er berøring samt at være ødsel … allerhelst fra det sted i mit hjerte, der er ubetinget kærlighed.

Jeg kærester on/off på 13. år med Lars. Mit guld består 4 børn samt 3 børnebørn.

BIRGITTE GYRD, F. 1965

Jeg er idekvinden til bofællesskabet og nuværende ejer af Møllematriklen. Kommende ejer af en parcel og ejerandel. Bolig på førstesalen af Hovedhuset.

Gift med Hans Erik i1992 – siden 2014 har vi levet i et åbent ægteskab. Har sammen to voksne børn.

Professionel kunstnerinde, parterapeut og retrætementor med feminine gæster på ugeophold i Gudindehytten og maskuline gæster i Herreværelset (Møllen). Uddannet efterskole- og højskolelærer med forkærlighed for at leve og vokse sammen med andre sjæle.

Polynesiens socialminister. Svage sider: min utålmodighed – indimellem en Duracellkanin … og så får jeg desværre de bedste ideer om natten…. og for lidt søvn 🙁

Jeg elsker dans, sang, spa, vores trampolin, myntethe i spandevis, bålhygge, kramning  … – og liiige rigelig meget chokolade.

Min drøm: At vi sammen tager på studietur til Polynesien i Stillehavet.

“Skal vi ikke lige ha´ vores delerunde om hvordan vi har det, inden vi går i gang?”

Hjemmeside: birgittegyrd.com

HANS ERIK RASMUSSEN, F. 1963

Jeg har en stor frihedstrang, men nyder samtidig at bo i et forpligtigende fællesskab. Jeg elsker energien, når livet synes forudsigeligt, men har samtidig behov for at have styr på detaljerne.

Siden 1992 har jeg været gift med Birgitte, som jeg har to voksne børn med.

Jeg er eventyrer og har siden 1981 sammenlagt i mere end seks år arbejdet, rejst og lavet ekspeditioner i Sydamerika. Har rejsebureauet Rasmussen Travel, der er specialiseret i skræddersyede rejser i Sydamerika. Gennem årene har jeg skrevet en lang række rejse- og guidebøger.

Jeg er uddannet psykoterapeut, faciliterer mandegrupper og leder rejser med personlig udvikling.

Herudover elsker jeg at spille guitar, dyrke friluftsliv, nyde et glas rødvin … eller tre og får ikke lige løbet de ture jeg ofte planlægger i hovedet. Nogen gange kan jeg tage livet lige rigelig alvorligt.

Rejsebureauets hjemmeside: rasmussentravel.dk/

Personlig hjemmeside: he-rasmussen.dk/

HELENE BUCHARDT, F. 1966

Efter et år som Polynesiens frivillige gartner på deltid er jeg flyttet ind permanent og bor nu i Hovedhusets stueetage.

Jeg bliver så jublende lykkelig indeni ved at forskønne vores fælles grund med min glæde for alle levende vækster og at skabe overraskende landart.

Jeg er kreativ, handywoman, jordbundet, rolig, distræt, genert, stenbuk, naturelsker, kunstner, lidt ordblind, meget talblind, ærlig, rummelig, pertentlig og indimellem stædig.

Jeg kommer let til at sige ja til for meget for andre mennesker og øver mig i at sige mere ja til mig selv.

Cirka 6 døgn om måneden er jeg handicaphjælper for en scleroseramt kvinde. Har næsten hele mit liv arbejdet med mennesker.

Har født tre børn, der lige er flyttet fra reden, men er mor til fem samt et bonus-barnebarn.